Leg & Go

Een Ebikeset voor pap of mam, en een Leg&Go balance bike voor de kids! Deze kinderfiets is gemaakt van duurzame materialen en is om te bouwen tot verschillende varianten. Zo groeit de fiets mee met de lengte en de wensen van het kind. Of, zoals Leg&Go het zelf zegt: watch them grow together!

De geschiedenis

Leg&Go is een familiebedrijf uit Letland. Het begon toen opa Egon Garklavs, een ontwerper en ingenieur, de beste balance bike in de wereld wilde maken voor zijn kleinkinderen. Lang verhaal kort: dit heeft hij gedaan. Het resultaat is een visionair ontwerp dat transformeerbaarheid en duurzaamheid met elkaar combineert. Gelukkig wilde hij deze uitvinding niet voor zichzelf houden en worden ze nu wereldwijd verkocht, vanuit dezelfde visie als eerst. Of zoals opa Egon zelf zegt:

[i]t's made with the same care and responsibility for the little riders and the planet as the very first prototype. We just make more of them now. So that you can have one, too.

Alles wat een eerste fiets zou moeten zijn

Wat groeien ze snel. Je knippert één keer met je ogen en je kind is alweer centimeters groter. Gelukkig groeit de Leg&Go met je kind mee. De transformeerbare houten loopfiets leert een kind balanceren, lopen en uiteindelijk zelfs trappen. Dat kun je je misschien nog niet voorstellen, maar je kunt je er wel alvast op voorbereiden.

De Leg&Go is een unieke innovatie en de enige fiets ter wereld die zich echt aanpast aan de behoeften van een kind. De fiets is ontworpen leg&svoor kinderen vanar zes maanden tot zes jaar, waar je normaal gesproken binnen deze periode al gauw twee of drie verschillende fietsen zou kopen voor je kleine racer, pas je de Leg&Go fiets simpelweg aan zodat hij jarenlang meegaat.

De eerste fietsrit

leders reis met zijn of haar eerste fiets is anders. De één is een natuurtalent en sjeest ervandoor. De ander heeft wat meer tijd nodig om te wennen aan de bewegingen. Hoe de reis van deze kleine racers ook zal zijn, we willen natuurlijk dat hun eerste meters zo goed en veilig mogelijk gaan.

Functionaliteiten

Daarom speelt Leg&Go in op de behoeften van het kind. leder detail van de fiets is gemaakt om de rijervaring te verbeteren. Wist je bijvoorbeeld dat het voorwiel groter is dan het achterwiel? Wel 5,08 cm om precies te zijn. Dit zorgt voor de beste stabiliteit van de fiets. Naast stabiliteit, heeft de Leg&Go ook andere functies:

Gewicht

Kinderfietsen zijn vaak de helft van het gewicht van het kind. Dit klinkt niet veel, maar stel je eens voor dat je als volwassene een fiets hebt die 45 kilo weegt. Daarom is een Leg&Go fiets ongeveer 20% van het gewicht van de berijder, hoe groot of klein de ruiters ook zijn. Dit speelt ook een grote rol bij de onafhankelijkheid: je kleine racemonster heeft geen hulp nodig om de fiets naar voren te duwen.

Transformeerbaarheid

De Leg&Go groeit letterlijk met je kindje mee en kan snel worden gemonteerd zonder gereedschap of extra onderdelen. Begin met de Baby Bike voor de kleinste rijders en verander, naarmate je kind groeit, dezelfde fiets in een Balance of Bouncy Bike om je kind nieuwe werelden te laten ontdekken.

Veiligheid

door de slimme vormgeving heeft de Leg&Go een natuurlijke vering die de rug van je kindje beschermt op hobbelige wegen. Ook zit er een zachte stuurbegrenzer in het stuur om de snelle stuurbewegingen te verminderen.

Kortom, elk detail van de balance bike is ontworpen om comfort, veiligheid, kwaliteit, duurzaamheid en plezier te bieden. Door alle functies samen te voegen tot één fiets, is de Leg&Go de fiets onder de loopfietsen.

Meer dan een fiets

De Leg&Go helpt kleine waaghalzen om een goed evenwichtsgevoel, gecoördineerde bewegingen en een rechte houding te ontwikkelen. Maar het doel van een loopfiets is meer dan dat. Het geeft je kind onafhankelijkheid, vertrouwen en de ruimte om te ontdekken. En vanzelfsprekend leert het hen rijvaardigheid, op de meest natuurlijke en duurzame manier mogelijk.